Suzy Prim

Suzy Prim (11 October 1896 8 July 1991) was a French actress.

She was born Suzanne Mariette Arduini in Paris and died in 1991 in Boulogne-Billancourt.

Selected filmography

  • Carmen (1914)
  • Madame Coralie & C. (1914)
  • Les écrits restent (1917)
  • Le Noël d'Yveline (1918)
  • Haine (1918)
  • Appassionatamente (1919)
  • Passionnément (1920)
  • Il suo destino (1921)
  • La reine Lumière (1921) - Huguette Landry ' Reine Lumière '
  • Un drame d'amour (1921) - Diane d'Évremont
  • L'aiglonne (1922) - Madame de Navailles
  • Mon coeur et ses millions (1931) - Marguerite Mirgaudon
  • Un petit trou pas cher (1934)
  • La Bandera (1935) - (uncredited)
  • Le bébé de l'escadron (1935) - Mathilde
  • Marie des angoisses (1935) - Marfa
  • Mayerling (1936) - La comtesse Larisch
  • Samson (1936) - Grace Ritter
  • La Peur (1936) - L'actrice
  • Moutonnet (1936) - Dolly
  • A Legionnaire (1936) - Maryse
  • The Brighton Twins (1936) - Clémentine Beaugérard
  • 27 Rue de la Paix (1936) - Jenny Clarens
  • Au service du tsar (1936) - La comtesse Olga Belsky
  • The Lower Depths (1936) - Vassilissa Kostyleva
  • White Cargo (1937) - Estella
  • La reine des resquilleuses (1937) - Véra
  • Arsene Lupin, Detective (1937) - Olga Vauban
  • The Call of Life (1937) - Madame Voisin
  • Les anges noirs (1937) - Catherine
  • Arsène Lupin contre Arsène Lupin (1937)
  • Êtes-vous jalouse? (1938) - Germaine Moreuil
  • Les pirates du rail (1938) - Jeanne Rolland
  • Princess Tarakanova (1938) - L'imperatrice Caterina II / L'impératrice Catherine II
  • The Patriot (1938) - Anna Ostermann
  • Alexis gentleman chauffeur (1938) - Madame Tabasco aka alias Margot Fontane
  • Crossroads (1938) - Michèle Allain
  • Berlingot and Company (1939) - Isabelle Grandville
  • Farinet ou l'or dans la montagne (1939) - Joséphine Pellanda
  • Cas de conscience (1939) - Madeleine Granval
  • Strange Suzy (1941) - Suzy
  • The Benefactor (1942) - Irène Berger
  • Les petits riens (1942) - Louise
  • Après l'orage (1943) - Catherine Grand
  • The Heart of a Nation (1943) - Estelle Froment adulte
  • Shop Girls of Paris (1943) - Madame Desforges
  • The London Man (1943) - Camélia
  • La Rabouilleuse (1944) - Flore Brazier, la rabouilleuse
  • La Malibran (1944) - La comtesse Merlin
  • La collection Ménard (1944) - Madame Ménard
  • Majestic Hotel Cellars (1945) - Émilie Petersen
  • Le cabaret du grand large (1946) - Reine
  • Triple enquête (1948) - Irène
  • Au royaume des cieux (1949) - Mademoiselle Chamblas
  • Clear the Ring (1950) - La comtesse Barinoff
  • The Two Girls (1951) - Mademoiselle Bénazer
  • Trafic sur les dunes (1951) - Madame Estelle
  • The Case of Doctor Galloy (1951) - L'amie de Mme Guérin
  • Follow That Man (1953) - Mme Olga
  • Les Compagnes de la nuit (1953) - Pierrette
  • Le Feu dans la peau (1954) - Maria, la parfumeuse
  • The Babes Make the Law (1955) - Flora - la mère
  • Mémoires d'un flic (1956) - Lola
  • Lorsque l'enfant paraît (1956) - Madeleine Lonant
  • Douze heures d'horloge (1959) - Madame César
  • Les lionceaux (1960) - Blanche Eroli
  • Profession: Aventuriers (1973) - Eléonore
  • Body of My Enemy (1976) - La mère de Marie-Adélaïde (final film role)


This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.