Pierre Doris

Pierre Doris (1919–2009) was a French actor and humorist.

Selected filmography

  • Comme un cheveu sur la soupe (1957) - Le chasseur du 'Néant'
  • L'amour est en jeu (1957) - Le publiciste
  • Le triporteur (1957) - Le voyageur à la deux-chevaux
  • En légitime défense (1958) - Le patron de Dora / Adrienne
  • Mimi Pinson (1958) - Le présentateur
  • Cigarettes, Whiskey and Wild Women (1959, by Maurice Régamey) - Gustave
  • The Bureaucrats (1959) - Léonce
  • Julie la Rousse (1959) - L'hôtelier / Hotel Manager
  • Business (1960) - Papillon
  • Fortunat (1960) - M. Dubroc
  • Le Sahara brûle (1961) - Joubert
  • Dans la gueule du loup (1961)
  • In The Water... Which Makes Bubbles!... (1961) - Le boy-scout camionneur
  • L'empire de la nuit (1962) - Le chef du gang des cabarets
  • People in Luck (1963) - Sam Chips (segment "Une nuit avec une vedette")
  • Le motorizzate (1963) - Lola's Client (segment "La Roulotte Squillo")
  • The Bread Peddler (1963) - Le vendeur de journaux
  • Le bon roi Dagobert (1963) - Césaric la Crapule
  • Cherchez l'idole (1964) - Le disquaire
  • L'assassin viendra ce soir (1964) - Inspecteur Bourdier
  • Requiem pour un caïd (1964) - Le patron de l'hôtel Monaco
  • Clémentine chérie (1964) - Gaston Bellus
  • The Counterfeit Constable (1964) - Un français dans le bus
  • The Gorillas (1964) - Le représentant en vins
  • Déclic et des claques (1965) - Philippe
  • La bonne occase (1965)
  • Les mordus de Paris (1965)
  • Whisky y vodka (1965) - Ivan Gorin Ivanovish, URSS Ambassador
  • Le petit monstre (1965)
  • Trois enfants... dans le désordre (1966) - L'impresario de zoé
  • La Permission (1968) - Peasant / Le paysan
  • Bruno, l'enfant du dimanche (1969) - Le chef de la publicité
  • Slogan (1969)
  • Aux frais de la princesse (1969) - Le préfet
  • La guerre des espions (1972) - Le réalisateur
  • Le führer en folie (1974) - Colonel
  • Mais où sont passées les jeunes filles en fleurs (1975) - L'épicier
  • Les petits dessous des grands ensembles (1976) - Le colonel
  • Le jour de gloire (1976) - Etienne Machu
  • Freddy (1978) - Papa-Gigot
  • Si vous n'aimez pas ça, n'en dégoûtez pas les autres (1978) - Un spectateur
  • La ville des silences (1979) - Le commissaire
  • San-Antonio ne pense qu'à ça (1981) - Bérurier
  • Ça va faire mal (1982) - Le vétérinaire
  • On n'est pas sorti de l'auberge (1982) - L'homme d'affaires
  • Julien Fontanes, magistrat (1983, TV Series, by Serge Friedman) - René Kembs
  • Les planqués du régiment (1983) - Le médecin-chef
  • On l'appelle Catastrophe (1983) - Frumigaci
  • L'émir préfère les blondes (1983) - McGorell
  • Les Rois du gag (1985, by Claude Zidi) - Jean
  • Dressage (1986) - Le valet
  • Le diable rose (1988) - Monsieur Maurice
  • Overseas (1990) - Oncle Alban


This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.