Camille de Morlhon

Édouard de Morlhon (19 February 1869 - 24 November 1952) was a French film director.

Camille de Morlhon
Poster by Faria for the film Le reflet vivant directed by Camille de Morlhon, 1908. Collection EYE Film Institute Netherlands
Born
Louis Camille Adrien Édouard de la Valette de Morlhon

19 February 1869
Died24 November 1952(1952-11-24) (aged 83)
OccupationFilm director

Filmography

  • 1908 : Les Reflets vivants
  • 1908 : Quand l'amour veut
  • 1908 : La Fille du gardien de phare
  • 1908 : Domestique malgré lui
  • 1908 : Cœur de femme
  • 1908 : Pour l'uniforme
  • 1908 : Benvenuto Cellini
  • 1908 : Un suiveur obstiné
  • 1908 : Un tic gênant
  • 1909 : Une excursion incohérente
  • 1909 : Le Subterfuge
  • 1909 : Par l'enfant
  • 1909 : Mater Dolorosa
  • 1909 : La Gueuse
  • 1909 : La Fiancée du prince
  • 1909 : Le Fer à cheval
  • 1909 : La Doublure
  • 1909 : La Couronne
  • 1909 : Conscience de miséreux
  • 1909 : Cœur de Gavroche
  • 1909 : Le Bouquet de violettes
  • 1909 : Bidachou facteur
  • 1909 : La Belle Niçoise
  • 1909 : Bandits mondains
  • 1909 : À bon chat, bon rat
  • 1909 : Olivier Cromwell
  • 1909 : Nous voulons un valet de chambre
  • 1909 : Mademoiselle Faust
  • 1909 : Le Mannequin
  • 1909 : La Petite Policière
  • 1909 : Les Deux Pigeons
  • 1909 : La Récompense d'une bonne action
  • 1909 : La Petite Rosse
  • 1909 : Une leçon de charité
  • 1909 : Hercule au régiment
  • 1910 : Une aventure secrète de Marie-Antoinette
  • 1910 : Souvenez-vous en
  • 1910 : La Reine Margot after Alexandre Dumas
  • 1910 : Polyeucte
  • 1910 : Paillasse
  • 1910 : L'Idylle du peintre
  • 1910 : Bedouallah assassin (Bidouillard assassin)
  • 1910 : L'Auberge rouge, after Honoré de Balzac
  • 1910 : Un épisode de 1812
  • 1910 : Le Roman de l'écuyère
  • 1910 : Je veux mourir !
  • 1910 : Le Bon Patron
  • 1910 : Oliver Twist (L'Enfance d'Oliver Twist)
  • 1910 : Jemmy
  • 1910 : Cagliostro, Aventurier, Chimiste et Magicien
  • 1910 : Le Tyran de Jérusalem
  • 1910 : L'Encrier perfectionné
  • 1911 : Une intrigue à la cour d'Henri VIII
  • 1911 : La Savelli
  • 1911 : La Ruse du petit ramoneur
  • 1911 : La Rançon du roi Jean
  • 1911 : Radgrune
  • 1911 : Le Noël du chemineau
  • 1911 : La Mémoire du cœur
  • 1911 : La Légende du vieux sonneur
  • 1911 : L'Histoire d'une rose
  • 1911 : Fouquet, l'homme au masque de fer
  • 1911 : La Fillette et la poupée
  • 1911 : L'Électrocuté
  • 1911 : Madame Tallien
  • 1911 : Sémiramis
  • 1911 : Une conspiration sous Henri III
  • 1912 : Le Testament de l'oncle d'Anselme
  • 1912 : Britannicus
  • 1912 : L'Affaire du collier de la reine
  • 1912 : Serment de fumeur
  • 1912 : Les Mains d'Yvonne
  • 1912 : Cireurs obstinés
  • 1912 : Le Fils prodigue
  • 1912 : Pour voir les moukères
  • 1912 : La Belle Princesse et le marchand
  • 1912 : Un mariage sous Louis XV
  • 1912 : La Haine de Fatimeh
  • 1912 : La Fiancée du spahi
  • 1912 : Gorgibus et Sganarelle
  • 1912 : L'Ambitieuse
  • 1912 : La Prière de l'enfant
  • 1912 : Vengeance kabyle
  • 1913 : Une brute humaine
  • 1913 : Le Secret de l'orpheline
  • 1913 : Double face (L'Infamie d'un autre)
  • 1913 : L'Escarpolette tragique
  • 1913 : L'Usurier
  • 1913 : Don Quichotte
  • 1913 : Charmeuse (La Broyeuse de cœurs)
  • 1913 : La Calomnie
  • 1913 : La Fleuriste de Toneso (Les Fleurs de Toneso)
  • 1914 : Vingt ans de haine
  • 1914 : La Vieillesse du père Moreux
  • 1914 : Le Roman du tzigane
  • 1914 : Sacrifice surhumain
  • 1915 : Une erreur tragique (La Marchande de fleurs)
  • 1915 : L'Intrus (Sous l'uniforme)
  • 1915 : Le Faux Père
  • 1916 : Le Rayon mystérieux (Les Effluves funestes)
  • 1916 : Cœur de Gavroche
  • 1916 : Fille d'artiste
  • 1916 : Le Secret de Geneviève
  • 1917 : Marise (Maryse)
  • 1917 : La Bourrasque (L'Orage)
  • 1917 : Madeleine (Miséricorde)
  • 1918 : Simone
  • 1918 : Y'a plus d'enfants
  • 1918 : L'Expiation
  • 1919 : L'Impasse Messidor
  • 1919 : Éliane
  • 1919 : L'Ibis bleu
  • 1920 : Fille du peuple
  • 1920 : Fabienne
  • 1920 : Une fleur dans les ronces
  • 1923 : Tote
  • 1930 : Roumanie, terre d'amour

Bibliography


This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.