Athinodoros Prousalis

Athinodoros Prousalis or Proussalis (Greek: Αθηνόδωρος Προύσαλης; 15 December 1926 – 5 June 2012) was a Greek film and television actor. He was born Istanbul, Turkey.

Athinodoros Prousalis
Αθηνόδωρος Προύσαλης
Born(1926-12-15)15 December 1926
Constantinople (now Istanbul)
Died5 June 2012(2012-06-05) (aged 85)
Occupationactor

Filmography

YearFilmTransliteration and translationRole
1957Laterna, ftohia kai garyfaloΛατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλοa poor tavern customer
1960Stratiotes dichos stoliΣτρατιώτες δίχως στολή-
1963O trelarasΟ τρελάρας-
1963Polytechnitis kai erimospitisΠολυτεχνίτης και ερημοσπίτηςPanagos
1965The Soil is Coloured RedΤο χώμα βάφτηκε κόκκινα
To homa vaftike kokkina
-
1964To dolomaΤο δόλωμαpaper robber
1965Teddy Boy My LoveΤέντυ μπόι αγάπη μου
Teddy Boy agapi mou
Kiriakos
1965Ena Exypno Exypno MoutroΈνα έξυπνο έξυπνο μούτροBabis
1965Istorias mias zoisΙστορία μιας ζωήςGiorgis
1965Mia trelli... trelli oikogeneiaΜια τρελλή... τρελλη οικογένεια
A Lazy... Lazy Family
a worker
1966Jenny JennyΤζένη Τζένηa car driver
1967Fever on the Road'Πυρετός στην άσφαλτο
Piretos stin asfalto
-
1967Stay Calm DadΠατέρα κάτσε φρόνιμα
Patera katse fronima
Periklis
1967Welcome to the DollarΚαλώς ήρθε το δολλάριοStamatis
1967O modistrosΟ μόδιστροςKoulis
1967Kapote klaine kai oi doinatoiΚάποτε κλαίνε και οι δυνατοίVangelis
1968An Italian woman from KypseliΜια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη[2]
Mia Italida ap' tin Kipseli
a store owner
1968Epicheirisis ApollonΕπιχείρησις Απόλλωνa bus driver
1968I kardia enos alitiΗ καρδιά ενός αλήτηKonstantis
1968To kanoni kai t'aidoniΤο κανόνι και τ' αηδόνι-
1969Fovatai o Yiannis to therioΦοβάται ο Γιάννης το θεριό-
1969I orea tou koureaΗ ωραία του κουραία
The Beauty of the Barber
-
1969Yiati me prodossesΓιατί με πρόδωσες-
1969To thyma or To thimaΤο θύμαBabis
1970O nanos kai oi efta ChionatesΟ νάνος και οι εφτά ΧιονάτεςApostolis
1970O daskalaskos itan LeventiaΟ δασκαλάκος ήταν Λεβεντιά' a president of a community
1971Manolios in EuropeΟ Μανωλιός στην Ευρώπη
O Manolios stin Evropi
-
1971O trelopenintarisΟ τρελοπενηντάρης
The Crazy Fifty Year Old
Frixos
1971Agapissa mia polithrona'Αγάπησα μια πολυθρόνα -
1971I efoplistinaΗ εφοπλιστίναNikitas
1972Ap' ta alonia sta saloniaΑπ' τα αλώνια στα σαλόνιαGrigoris
1972Rena is OffsideΗ Ρένα είναι off-side
I Rena ine ofsaid
a police officer
1973O proestos tou choriouΟ προεστός του χωριούDiamandis
1979Mona zyga dika mouΜονά ζυγά δικά μου-
1979Ta pedia tis piatsasΤα παιδιά τις πιάτσας-
1979I fandarinesΟι φανταρίνεςa military commander
1980O anthropos me to garyfalloΟ ανθρωπος με το γαρύφαλλοa constitutional leader
1980Rena, na i efkairiaΡένα, να η ευκαιρίαa police officer
1982O periergosΟ περίεργος-
1982RepoΡεπό-
1983Daskale ti didaskesΔάσκαλε τι δίδασκες;-
1984Voyage to CytheraΤαξίδι στα Κύθηρα
Taxidi sta Kythira
a police officer
1985Rakos... no. 14, kai o protos bounakiasΡάκος... no. 14, και ο πρώτος μπουνάκιας-
1985Mia nyfi gia olous (Video movie)Μια νύφη για όλους
A Niece for All
-
1985Rambo from TrikalaΟ Ράμπο από τα Τρίκαλα
O Rambo apo ta Trikala
Vladimiros
1985O AngalitsasΟ Αγκαλίτσαςa police officer
1986The BeekeeperΟ μελισσοκόμος
O melissokomos
-
1986Adelfi mou... Agapi mou...Αδελφή μου... Αγάπη μου...-
1987A Liar from Katakolo (Video movie)Η ψευτρα απο το Κατάκολο
I pseftra apo to Katakolo
Leon
1987120 Decibels (Video film)120 Ντεσιμπέλ
120 Decibel
-
1987S' agapao, sto timoni pou kratao (Direct-to-video) | Σ' αγαπάω, στο τιμόνι που κρατάω
I Love You, on the Wheels I Hold]]
Anestis
1987The Thirteen Women (direct-to-video)Οι Δεκατρεις γυναίκες
I Dekatris yinekes
-
1987To 'pe, to 'pe o papagalos, eisai kokoras megalos (direct-to-video)Το 'πε, το 'πε ο παπαγάλος, είσαι κόκορας μεγάλοςthe professor
1989O teleftaios peirasmos tou Mitsou (direct-to-video)Ο τελευταίος πειρασμός του ΜήτσουSavvas
1990O erastis (direct-to-video)Ο εραστής-
1991The AtheniansΟι Αθηναίοι
I Athinei
-
1991O drapetisΟ δραπέτης-
1991To meteoro vima tou pelargouΤο μετέωρο βήμα του πελαργούa hotel manager
2003A Touch of SpiceΠολίτικη κουζίνα
Politiki kouzina
a friend of a grandfather

Television

ShowTransliteration and translationBroadcasterRole
EnglimataΕγκλήματαANT1 -
Oi atairiastoiΟι αταίριαστοι--

References

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.